Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Debattinlägg: När ska Jackelén sluta mobba mig?

Biskop Antje Jackelén i Lund känner sig mobbad i en högre form. Hon vill att jag ska sluta mobba henne.
Antje Jackelén skriver så klart inte att just jag mobbar henne. Men hon talar om samtalsklimatet i Sverige och eftersom jag bor i Sverige måste hon ju mena också mig.
Biskopen ogillar att jag tycker att hon är exotisk. Hon tycker inte om att jag tycker att hon är konstig för att hon tror på en obevisad gud.
Men jag kan inte förstå varför hon tycker att jag är mobbare bara för att jag tycker att hon är konstig som tror på en obevisad gud och klär sig konstigt när hon utför sitt jobb.
Jag är ateist. Jag stavar gud med litet g. När ska Antje Jackelén sluta mobba mig i en högre form?
När ska jag slippa alla former av alla olika religioners dagdrömmar i radio, i TV, i tidningarnas söndagsbetraktelser av frilansande präster och i självömkande debattartiklar?
Antje Jackelén tycker att jag marginaliserar ”vardagstroende”. Det gör jag inte. För min del får vem som helst tro på vilka obevisade gudar de vill – så länge de inte missionerar. Så länge de inte försöker omvända mig. Så länge deras tro är och förblir privat.
Leif Möller
pensionerad journalist Ystad
Gå till toppen