Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Torna Hällestad bäst i landet

Torna Hällestad har Sveriges bästa lag i pistolskytte. Hans-Erik Sjöholm, Kristian Sjöberg och Johan Ahlbeck sköt hem SM-guldet i helgen.

Guldlaget med (fr.v.) HAns-Erik Sjöholm, Kristian SJöberg och Johan Ahlbeck.Bild: Foto: Robert Backe
Någon skräll var det knappast, snarare favoriter som höll för trycket. Torna Hällestads pistolskytteklubb tog guld i den finkalibriga vapengruppen 2008 och förra året också.
– I år vann vi precisionsskyttet i alla tre vapengrupperna, säger Johan Ahlbeck och framhåller sina lagkamrater inklusive Per Modin som var med i laget för tjänstevapengruppen.

2012 års svenska mästerskap avgjordes på skjutbanan i Skillingaryd. Under fyra dagar tävlade skyttarna med olika vapen omväxlande i stillastående precisionsskytte mot en tioringad tavla och i fältskytte mot figurer i olika former och färger.

Även i fältskjutning blev det lagguld i tjänstevapengruppen, det första i klubbens historia, med Conny Johannesson, Kristian Sjöberg och Johan Ahlbeck, vars personliga favoritgren är precisionsskjutning med grovkalibrigt vapen.

Flera av dem har varit Torna Hällestads pistolskytteklubb trogna hela sin skyttekarriär.
– Numera tävlar vi mycket och tränar individuellt mellan tävlingarna. De flesta av oss skjuter som regel tre gånger i veckan. Det krävs mycket grundträning för att nå resultat som i årets SM, säger Johan Ahlbeck.
– En bra skytt kan behålla fokus på sin uppgift och koncentrera sig i stunden.
Gå till toppen