Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torna Hällestad bäst i landet

Torna Hällestad har Sveriges bästa lag i pistolskytte. Hans-Erik Sjöholm, Kristian Sjöberg och Johan Ahlbeck sköt hem SM-guldet i helgen.

Guldlaget med (fr.v.) HAns-Erik Sjöholm, Kristian SJöberg och Johan Ahlbeck.Bild: Foto: Robert Backe
Någon skräll var det knappast, snarare favoriter som höll för trycket. Torna Hällestads pistolskytteklubb tog guld i den finkalibriga vapengruppen 2008 och förra året också.
– I år vann vi precisionsskyttet i alla tre vapengrupperna, säger Johan Ahlbeck och framhåller sina lagkamrater inklusive Per Modin som var med i laget för tjänstevapengruppen.

2012 års svenska mästerskap avgjordes på skjutbanan i Skillingaryd. Under fyra dagar tävlade skyttarna med olika vapen omväxlande i stillastående precisionsskytte mot en tioringad tavla och i fältskytte mot figurer i olika former och färger.

Även i fältskjutning blev det lagguld i tjänstevapengruppen, det första i klubbens historia, med Conny Johannesson, Kristian Sjöberg och Johan Ahlbeck, vars personliga favoritgren är precisionsskjutning med grovkalibrigt vapen.

Flera av dem har varit Torna Hällestads pistolskytteklubb trogna hela sin skyttekarriär.
– Numera tävlar vi mycket och tränar individuellt mellan tävlingarna. De flesta av oss skjuter som regel tre gånger i veckan. Det krävs mycket grundträning för att nå resultat som i årets SM, säger Johan Ahlbeck.
– En bra skytt kan behålla fokus på sin uppgift och koncentrera sig i stunden.
Gå till toppen