Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Drev lantbruksrörelse i Brasilien

Gunnar Welin, Malmö, har avlidit i en ålder av 72 år. Hans närmaste är frun Nara, sönerna Roberto i Florida, Roger i Landskrona, och Ricardo i Malmö, med familjer.
Welin var född i Genarp, yngst av tre syskon. Efter genomgången folkskola fortsatte Welin på Spyken i Lund och praktiserade därefter på skilda håll inom skånskt jordbruk.
Han fortbildade sig vid Lantmannaskolan i Skurup men tog 1961 värvning vid svenska FN-bataljonen, som för tillfället var på uppdrag i palestinska Gaza. Därifrån förflyttades styrkan till Katangaprovinsen i södra Kongo, nuvarande Zaire.
Hemkommen fick Welin anställning vid Weibullsholm i Landskrona, med uppgift att bedriva försöksodlingar med maltkorn i Brasilien. Där ingick han äktenskap med Nara Pedroso. Snart övergick Welin till att driva en egen, större lantbruksrörelse i Carazinho, södra Brasilien.
Efter ett trettiotal år återvände Welin med familjen till Sverige på 1990-talet och bosatte sig i Malmö. Gunnar Welin fick nya uppdrag, nu för Sidas räkning i afrikanska Mocambique. Därefter har han ägnat sig åt försäljning i anslutning till svenskt jordbruk, bland annat av biogasanläggningar.
Med sina gedigna språkkunskaper ägnade sig Welin på fritiden åt att bistå nyinflyttade Malmöbor.
I ungdomen hade Gunnar Welin förvärvat en stor umgängeskrets i hemorten Genarp. Hans med åren allt bredare erfarenheter, hjälpsamhet, vänlighet, humoristiska framtoning och glada lynne skulle komma att bli livligt uppskattade egenskaper.
I likhet med sina äldre bröder, Georg och Karl-Erik, var han genuint musikalisk. Trumpet och saxofon var hans favoritinstrument.
Många kommer att bevara Genarpssonen Gunnar Welin i ljust minne.
Gå till toppen