Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: Estelle visar att Gazaborna inte är ensamma

Ship to Gazas fartyg Estelle väntas anlända till Malmö idag.Hon vill visa de instängda Gazaborna att de inte är ensamma – att det finns människor i hela världen som stödjer deras kamp för ett människovärdigt liv fritt från blockad och ockupation. Speciellt viktigt är budskapet från oss i Malmö.Det skriver Hanna Gedin, Hanna Thomé och Daniel Sestrajcic, tre ledande vänsterpartister i Malmö.

Aktivistflottan Ship to Gazas nya segelfartyg Estelle.Bild: Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Idag kommer Estelle till Malmö. Hon är en tremastad stålskonare från 1922 och hon har ett viktigt uppdrag.Hon vill visa de instängda Gazaborna att de inte är ensamma – att det finns människor i hela världen som stödjer deras kamp för ett människovärdigt liv fritt från blockad och ockupation. Hon seglar med solidariteten från tiotusentals svenskar som skänkt pengar, arbete och material. Med sig i lasten har Estelle också mediciner, reservdelar till vatten- och elverk och 1 000 fotbollar.Speciellt viktigt är budskapet från oss i Malmö. En stad med tusentals palestinier, en stad med människor från 175 olika länder där många själva upplevt förtryck, en stolt stad med hjärtan som bultar för solidariteten och friheten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen