Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Familjen drar i tyglarna

Är det någon som har familjeuppbackning i London-OS så är det Sara Algotsson Ostholt. Hon är lagkamrat med sin syster Linda och tränar för sin man. Hennes häst Wega är dotter till Lindas häst La Fair, som systrarnas mamma Margareta fött upp. 

Sara Algotsson Ostholt under sitt första OS i Athen, då på hästen Robin du Bois.Bild: Foto: Lars Dareberg
Hur har du trimmat dig själv och Wega inför OS?
– Jag har en tendens att bli lite överambitiös. Det finns alltid mer att träna på i en gren som innehåller tre olika moment, dressyr, terräng och banhoppning, plus konditionsträning. Det gäller att hålla Wega på gott humör och varken trötta eller tråka ut henne. Så jag får hejda mig och ibland bara rida ut i skogen i stället för att jobba vidare. Det är lätt att få panik inför en sån här tävling men jag vet ju att Wega kan det hon ska.
Vad utmärker Wega?
– Hon är en dam som vet vad hon vill och har bestämda åsikter. Hon är tuff utanpå men känslig inuti. Om vi liknar varandra? Jag tycker kanske att jag är lite mer social än Wega, men man vet ju aldrig hur andra ser på en själv.

Vem av er har mest packning?
– Wega reser med ett sadelskåp som är 1,75m x 1,75m fullt med utrustning och en annan stor låda för täcken och sånt. Hon har med sig hö och kraftfoder för hela tiden. Jag skulle tro att min packning väger 30 kilo och Wegas ungefär 600 kilo.

Har laget ett gemensamt mål?
– Ja, det är att inte bli sämre än vid förra OS. Då kom laget fyra. Jag tycker vi har ett riktigt bra och rutinerat lag i år. Ludwig är yngst men han har ridit mästerskap och har flera hästar på hög nivå. Som lag har vi höjt nivån i alla tre disciplinerna och närmast oss de bästa.

Rider din man och terrängtränare Frank Ostholt i Tysklands lag?
– Nej, han blev bortvald i sista uttagningen häromdagen och är andra reserv. De tyckte inte att hans häst passar för den kuperade och snirkliga OS-bana vi ska rida. Jag är jätteglad för min start och ledsen över att Frank inte når sitt mål den här gången. Men han är med mig i London så klart.
Gå till toppen