Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Göteborgsspelare går till LDB

Mittfältaren Lisa Ek är klar för LDB FC Malmö och förstärker från och med första augusti.

Lisa Ek i kamp mot LDB FC:s Heather Garriock under en match 2011. Snart bär Ek själv LDB:s färger.Bild: Foto: Amelie Herbertsson
29-åringen – fyller 30 i september – har i sju och ett halvt år spelat för Kopparbergs/Göteborg, men har själv på sin blogg förklarat att hon tycker det är dags att lämna klubben. Sydsvenskan kan avslöja att det blev LDB FC Malmö som nappade.
Klubben har tidigare sagt att någon förstärkning är nödvändig efter Therese Sjögrans korsbandsskada, trots en knagglig ekonomi i klubben. I höst väntar inte bara guldstrid utan också spel i Champions League. Och det är det som lockar Lisa Ek.

Så här skriver hon på sin blogg:
"Jag har stora drömmar och mål med mitt fotbollsspelande och i slutändan måste jag fatta beslut som driver mig mot dem. Mitt kontrakt med Göteborg gick ut nu till sommaren och förlänger jag över hösten så innebär det jag är "använd" i Champions League. Det i sin tur innebär att Göteborg är den enda Champions League-klubben som jag är intressant för efter årsskiftet."

Därför blev LDB FC Malmö direkt intresserat när man insåg att kontraktet gick ut nu i sommar. Egentligen ville Lisa Ek byta klubb i vintras, men Göteborg tappade så många spelare att hon skrev på för ytterligare ett halvår.

Lisa Ek har Barkarby som moderklubb, men har sedan spelat för Vasalund, AIK och Hammarby, innan hon så 2004 gick till Göteborg.
Hon är en slitstark och laginriktad mittfältsspelare och var med i landslagsdiskussionen upp till U 21. Diverse skador satte stopp för landslagskarriären och i den diskussionen har hon förekommit, men inte nått hela vägen sedan dess.

Enligt vad Sydsvenskan erfar har Lisa Ek skrivit ett kontrakt på 1,5 år med Malmöklubben.
Lisa Ek skriver vidare på sin blogg:
"Trygghet är bra men i för stor dos blir det farligt. Genom hela mitt fotbollsliv har jag försökt putta mig själv över kanten och hoppat varje gång min inre röst har sagt att det är nödvändigt för min utveckling. "

Hon uttrycker stor tacksamhet mot den klubb hon lämnar och betonar att man skiljs som vänner.
Gå till toppen