Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rabalder kring Skanåker

Ragnar Skanåker, sjufaldig olympier, åkte till OS i London som tränare och kommer hem som skandalmakare — med smeknamnet ”Skandinaviens Charlton Heston”, skriver SVD.se.

Ragnar Skanåker.Bild: Foto: Niklas Larsson
Ragnar Skanåker, 78 år, åkte till OS som tränare för luftpistolskytten Asgeir Sigurgeirsson från island. Men succé uteblev. Sigurgeirsson hamnade på 14:e plats i kvalet i luftpistol, 10 meter.
Ragnar Skanåker har dock lyckats väcka uppståndelse på annat sätt, enligt Svenska Dagbladet.
Wall Street Journal kallar honom för ”Skandinaviens Charlton Heston”, efter den avlidne skådespelaren och ordföranden för NRA, National Rifle Association, en amerikansk kontroversiell lobbyorganisation för mer vapen i samhället och friare vapenlagar.
Liknelsen med Heston har gjorts efter att Ragnar Skanåker, ordförande i Sveriges vapenägares förbund, har gjort uttalanden om att skolbarn borde få lära sig skjuta på samma sätt som de lär sig läsa och sagt att ”desto fler människor som är involverade i skyttet, desto bättre är det för samhället”.
Gå till toppen