Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Svenskar har chans till medalj

Sara Algotsson-Ostholt är i delad ledning och Ludwig Svennerstål är med i täten. Det svenska laget i fälttävlan har chans att ta medalj. I dag avgörs allt.

– Det blir en nervös hoppning, säger förbundskaptenen Gunilla Fredriksson efter den härliga svenskdagen när terrängritten avgjordes i Greenwich Park.
Sara Algotsson-Ostholt klarade sig inom tidsgränsen med knapp marginal, 0,7 sekunder – trots att hästen tappade två av sina skor.
– Att klara av den här banan utan framskor är fantastiskt, säger Sara Algotsson-Ostholt som delar ledningen med tyskan Ingrid Klimke.
Även OS-debutanten Ludwig Swennerstål med hästen Shamwari är med och tampas om en individuell medalj.
21-åringen gick överraskande bra redan i dressyren i lördags. När han nu följde upp det med en närmast fläckfri terrängritt, förutom att han gick i mål 0,73 sekunder över maxtiden, ligger han på en straffpoäng på 44.10 totalt.
– Jag hade en väldigt bra känsla genom hela loppet och hästen var som en joystick, säger Swennerstål.
Laget ligger på en tredjeplats inför den avslutande hoppningen.

11.30: Fälttävlan

Hoppning är det sista delmomentet efter dressyr och fältritten.
Laghoppningen är final, men används också som kval till den individuella finalen där de 25 främsta, max tre per nation, går vidare.
Varje nedslag ger fyra fel och varje sekund över maxtiden ger ett fel.
Läs alla artiklar om: OS-ridsport
Gå till toppen