Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Annie Lööf tar chefer i örat

Nu ska myndigheternas internrepresentation ses över och stramas upp. Näringsminister Annie Lööf (C) kallar sina myndighetschefer till möte.

– Vi ska göra klart för dem att de måste skärpa upp sin representation och ta en diskussion med dem exakt om vad de tänker göra, säger statssekreterare Marita Ljung på näringsdepartementet.
Anledningen är förstås avslöjandena om vidlyftig internrepresentation på Tillväxtverket och även Vinnova på skattebetalarnas bekostnad.
– Vi hoppas kunna samla dem i början av nästa vecka, säger Ljung.
– Vi behöver ha en diskussion. Myndigheterna sätter ju sina egna gränser för den interna representationen. Därför är det rimligt att ha en gemensam värderingsdiskussion om vad som är rimligt, sunt förnuft och omdöme för de här sakerna. Och så är det förstås viktigt att skatteregler följs, säger Ljung.

Lööfs myndigheter

De myndigheter som lyder under näringsminister Annie Lööf är: Bolagsverket, Konkurrensverket, Patent- och registreringsverket, Patentombudsnämnden, Sveriges geologiska undersökning, Tillväxtanalys, Tillväxtverket och Vinnova.
Gå till toppen