Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bengtsson tävlar idag

Rolf-Göran Bengtsson hoppade felfritt i Greenwich Park. Det gjorde två andra svenska ryttare också, Henrik von Eckerman och Jens Fredricsson. Lisen Bratt ramlade av och diskvalificerades.

Tävlingen sänds i SVTplay.
Inför tävlingen:
Ett efter ett har de svenska guldhoppen misslyckats hittills i OS.
Rolf-Göran Bengtsson tycker inte att det ökar pressen på honom.
Lugn, samlad och redo att ta sig an uppgiften. Det intrycket förmedlade den svenske ryttarstjärnan när han och resten av laget mötte svenska och internationella medier i Greenwich Park tidigare i veckan.
– Alla som har varit i det här "gamet" en längre tid vet att vi har en häst också. Den måste ha absolut bästa humör och alla förutsättningar ska vara de absolut bästa. Hoppningen är kanske den svåraste ridsportgrenen att ta guld i.
– Det är så många därute som är kapabla att kunna gå hela vägen fram och vinna. Nu ser vi fram emot starten. Hästarna har det bra och vi har det bra i OS-byn.
– I vilket fall har vi kommit hit för att göra vårt bästa och givetvis vill vi nå så långt fram som möjligt allihopa. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Bengtsson.
Förbundskaptenen Sylve Söderstrand tycker det är skönt att ridsporten redan har grejat en medalj genom Sara Algotsson Ostholts silver i fälttävlan.
– Nu kanske förväntningarna på andra sjunker något, säger han.
Men där får han mothugg.
OS-debutanten Jens Fredricson:
– Det är stor glädje för det silvret, men det påverkar ju inte mig något. Jag ska in på den här banan och hoppa mina hinder, som är lite större, och på ett annat sätt. Visst var det kul med en silvermedalj i ridsport, men jag tror inte att det påverkar mig direkt.
Hoppningen börjar idag med tidshoppningen som dels ligger till grund för lagtävlingens startordning, dels är det första individuella kvalet.
Lisen Bratt Fredricson och Henrik von Eckermann är övriga medlemmar i det svenska laget.

11.30 Hoppning

Kval, individuellt och lag.
Svenska deltagare: Rolf-Göran bengtsson/Casall, Henrik von Eckermann/Allderdings, Jens Fredricson/Lunatic, Lisen Bratt Fredricson/Matrix.

Rolf-Göran Bengtsson om...

...vad Casall gjort sedan sista tävlingen i Aachen?
– Vi har varvat konditionsträning med lite gymnastikhoppning, och allmänt bara försökt se till att hålla honom på bra humör.

...hur han själv laddar?
– Jag stressar aldrig upp mig. När det är dags för tävlingsmomentet vet jag att jag är redo för det, men det är ingen idé att gå och fundera för mycket i förväg.

...hur han kan vara så lugn?
– När man blir tillräckligt gammal har man varit med om det mesta, och är därför också beredd på det mesta.

...det skapar en speciell press att vara rankad som etta i världen?
– Nej, det är snarare en trevlig känsla att veta att jag har klarat att behålla förstaplatsen i sju månader.

...vad målet är för laget?
– Alla som är här är i form, men hur långt det räcker är alltid svårt att säga.

Gå till toppen