Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rolf-Göran laddar om

I dag går Rolf-Göran Bengtsson och Casall för ett OS-guld.
Men banan är svår och konkurrensen mördande.

– Det är skönt att det börjar om, säger den regerande europamästaren.
Misslyckandet i laghoppningen är om inte glömt så lagt åt sidan.
Sverige sjätteplats var en besvikelse och när Bengtsson red in som siste man handlade det mest om att kvalificera sig till den individuella hoppningen.
Och där är alla tidigare rivningar strukna.
– Många gånger säger man att det hade varit bättre om vi hade haft alla våra fel med, men nu är jag glad att man börjar på noll, säger Rolf-Göran Bengsson som fick åtta fel i måndagens lagfinal.

Rankad etta i världen och med ett silver i bagaget från OS i Peking är Rolf-Göran Bengtsson en av favoriterna, men det ser ut att bli stenhårt.
Det ska tilläggas att han tog silver på hästen Ninja och nu har Casall.
Banan är svårhoppad, lite klurig med ovanliga linjer, och den brittiska medaljvågen har redan sköljt in över Greenwich Park där Storbritannien vann guld i laghoppningen.
Ridsport är stort på hemmaplan.
– Nick Skelton ser riktigt bra ut, medger Rolf-Göran Bengtsson.

Nick Skelton, 54, har en lång framgångsrik meritlista bakom sig, men det mest spektakulära är att han bröt nacken för tolv år sedan – och tog sig tillbaka.
Skelton föll av hästen och fick två frakturer på en nackkota och det såg ut som att det var slutridet för hans del.
– Läkarna rådde mig att sluta, men till slut hittade jag en som gav mig klartecken att fortsätta, säger Nick Skelton till BBC efter det färska OS-guldet.

Inte nog med det.
För två år sedan tvingades han byta ut en höftled som gör att han inte kan springa, men rida går uppenbarligen väldigt bra.
Britten gjorde två felfria rundor i laghoppningen och ser ut att bli svårstoppad i dag.
– Alla som är med har samma chans. Vi har fått en dags vila och nu kan vi bara göra vårt bästa, säger Rolf-Göran Bengtsson.
Gå till toppen