Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OS-medaljör kan mista sin häst

Sara Algotsson Ostholt är på väg att mista Mrs Medicott.

Bild: Foto: Maja Suslin/Scanpix
Mrs Medicott är åtta år, det vill säga tolv om fyra år, en perfekt ålder för en OS-häst, fortfarande ung men samtidigt rutinerad.
– Hennes tyska ägare har lovat att jag skulle få ha henne över Rio, men nu har han ändrat sig och vill sälja, säger Sara Algotsson Ostholt.
Några papper på överenskommelsen har hon inte, bara hans muntliga löfte.
– En dag började det helt enkelt komma spekulanter till gården som ville provrida Mrs Medicott. De hade hört av ägaren att hon var till salu.
Sara Algotsson Ostholt förhandlade sig till att ingen försäljning skulle äga rum förrän efter OS i London och sa att hon skulle försöka finna en lösning så hon kan ha kvar hästen. Det gick ägaren med på.
– Nu är det ju efter OS, någon lösning har jag inte och jag vill verkligen ogärna mista henne. Hon är en häst med stor talang, kanske är hon till och med bättre än Wega.
Det var med Wega Sara Algotsson Ostholt tog OS-silvret i London.
Vad kostar en häst som Mrs Medicott?
– Det är svårt att svara på, jag vet faktiskt inte, men jag vet att det är pengar som inte vi har. Det behövs finansiärer som vill att hon ska kunna tävla vidare för Sverige, säger Sara Algotsson Ostholt.
Mrs Medicott har bland annat vunnit unghäst-VM som 6-åring. Malmö är hennes tredje start i trestjärnig fälttävlan.
Gå till toppen