Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två greps efter nätpublicering

Trelleborgspolisen grep på fredagen två misstänkta inbrottstjuvar.
Gripandet är en följd av att polisen tidigare publicerat bilder från övervakningskameror av misstänkta gärningsmän på internet.

– Två män har hämtats in till förhör, anhållits och begärs i morgon (läs lördag) häktade misstänkta för grov stöld. Gripandet har samröre med de bilder som tidigare publicerats, säger Sven-inge Nilsson som är chef för närpolisområde Söderslätt.
Männen greps i Trelleborgstrakten. I övrigt vill han inte lämna ut fler uppgifter med hänsyn till den förundersökning som pågår.

Att lägga ut övervakningsbilder på nätet har varit ett led i polisens upptrappning av kampen mot sommarens inbrottsvåg i villor, butiker och företag.

I slutet av juli lades bilder tagna vid två inbrott i början av juli - i Trelleborg och Svedala - ut på polisens hemsida.
- Det är ett gissel för polisen att ständigt vara tvåa på bollen i de här sammanhangen. Vi behöver få in upplysningar från dem som känner igen dem som syns på bilderna.

- Står man i någon annans sovrum med nävarna i byrålådan har man förverkat sin rätt till integritet, sade Sven-Inge Nilsson då.

Vid publiceringen stöder sig Trelleborgspolisen på de nya regler som trädde i kraft den 1 mars. Dessa slår fast när och hur bilder på en misstänkt person får publiceras.
Antalet inbrott har hittills i år nästan fördubblats på Söderslätt jämfört med samma period 2011.
Gå till toppen