Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Att curla bäddar för problem

Oron gnager, bråken eskalerar, dörrar stängs. Många föräldrar till barn som inte tar steget in i vuxenvärlden känner sig ensamma med sina problem och vet inte vart de ska vända sig.

Helene Lumholdt har skrivit boken ”Limbo” tillsammans med psykoterapeuten Karin Enquist. Den vänder sig till alla oroliga föräldrar till unga vuxna.Bild: Foto: Ulrika Zwenger
Därför bestämde sig journalisten Helene Lumholdt för att intervjua mammor – papporna svarade inte på hennes förfrågningar – och unga vuxna. Resultatet blev boken ”Limbo”, som hon har skrivit tillsammans med psykoterapeuten Karin Enqvist. Den kommer ut i dagarna och vänder sig till alla oroliga föräldrar, vars barn tycks ha fastnat i sängen, soffan, eller vid datorn och inte lyckas ta steget in i vuxenvärlden. Som bor hemma, inte pluggar eller jobbar. Som – i föräldrarnas ögon – tycks sakna en inre motor, drivet att komma vidare i livet.
– Vi vill ge föräldrarna chansen att upptäcka att de inte är ensamma om den här upplevelsen. Jag tror nämligen att det här har blivit mycket vanligare. Det är ett sorts tecken i tiden, säger Helene Lumholdt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen