Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domare och spelare slogs

En domare och en 17-årig fotbollsspelare tog i helgen till knytnävarna mot varandra under en juniormatch mellan Malmö IKF och Askeröds IF.

Åsikterna går i sär om vad som hände på Askeröds ip under matchens andra halvlek. Oscar Villca, som är ordförande i Malmö IKF, såg matchen i söndags eftermiddag. Han säger till Radio Malmöhus att domaren gick till attack när en Malmöspelare ville uppmärksamma honom på att en lagkamrat låg skadad på planen.
– Han gick till domaren som då blev förbannad och gav två lavetter till min spelare och gav honom en armbåge så axeln gick ur led.
Malmöspelaren, en 17-åring, slog då tillbaka.
Enligt en annan åskådare tittade domaren till den liggande spelaren när flera spelare attackerade domaren, som i sin tur slog till en spelare rakt i ansiktet. Allmänt tumult uppstod och någon ringde efter polisen.
– Det var en tråkig stämning hela tiden och det är sorgligt att fotbollen ska vara så här, säger åskådaren.
Enligt domarens protokoll till Fotbollförbundet delade han ut gula kort till två Askerödspelare i matchens 60 och 71 minut. En Malmöspelare fick efter två gula kort ett rött i 43 minuten. Ytterligare en Malmöspelare fick rött kort i matchens 87:e minut.
Resultatet av matchen blev 2–2 och två polisanmälningar, en från domaren och en från Malmöspelaren som båda klagar över smärtor. 
Domaren är inte medlem i Fotbollförbundet. Enligt Skånes fotbollförbunds kanslichef har något liknande inte inträffat de senaste tretton åren.
Gå till toppen