Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Finns det publik till två operagalor på en helg?

… Magnus Nilsson, fagottist och arrangör av sensommarfestivalen ”Musik på Bosjökloster”, som har operatema idag och imorgon.

– Ja, förra sommarens var utsåld tre-fyra veckor i förväg, så i år satsar vi på två, med sopranen Susanna Andersson, tenoren Joachim Bäckström, Helsingborgs symfoniorkester och den nyzeeländske dirigenten Tecwyn Evans. Det blir både opera och operett, musik ur bland annat ”Läderlappen”, ”Czardasfurstinnan”, ”Trollflöjten” och ”Figaros bröllop”.
Varför Bosjökloster?
– Platsen är fantastiskt vacker och akustiken i logen där vi håller konserterna är perfekt. Min idé med festivalen var från början att presentera musik på en vacker plats, ute i naturen, där man kan hämta inspiration och återhämta sig. Jag tror det är en allmän trend, inte minst i andra länder, att folk söker sig ut på landet för att få kulturupplevelser.
Detta är den tredje festivalen. Vad driver dig att hålla igång den?
– Jag brinner för musiken, det som spelas, och ser till att jag kan stå bakom alla konserterna. I år har vi fått en bra blandning: världsmusik, kammarmusik, opera och om två veckor ”Förklädd gud” med Jan Malmsjö.
Gå till toppen