Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vårdcentralen nekade twar-test

När Ulla Kaje under fjärde besöket på Södertulls vårdcentral bad om ett twar-test, blev hon nekad utan motivering. Först när hon bytte till Carema fick hon bekräftat diagnosen. Nu ska vårdcentralen se över sina rutiner.

Lång väntan på diagnos. Först sedan Ulla Kaje bytte vårdgivare fick hon rätt diagnos. Nu väntar hon på att behandlingen mot twar ska få effekt.Bild: Henrik Rosenqvist
Det var när Ulla Kaje började känna sig oförklarligt trött och fick hosta som hon uppsökte Södertulls vårdcentral för att få en diagnos. Efter att ha pratat med tre olika läkare utan att få en förklaring valde hon att besöka en homeopat som med hjälp av ögondiagnostik kom fram till att Ulla Kaje hade ett kraftigt nedsatt immunförsvar. Genast frågade homeopaten om Ulla funderat på att testa sig för twar. Tillbaka på vårdcentralen bad hon om ett test.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen