Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra SM-medaljer till MAI

Mångkamparen Petter Olsson hade bara sprungit ett 400 meter häck-lopp tidigare i år. Då vann han.
Det gjorde han på SM igår också.

Carolina Klüft kan ha gjort sin sista tävling.Bild: Foto: Leif R Jansson
Två SM-guld, ett silver och ett brons blev medaljskörden för Malmö AI igår.
– Det är ett steg upp till seniorvärldseliten, men om ett par år ska jag vara där, sa Petter Olsson, 21, efter sitt häcklopp.
I höst börjar han studera till civilingenjör vid KTH i Stockholm, efter årets två semesterveckor.
– Vad man gör? Åh, man kan sova länge, äta en pizza på kvällen och åka bort med sambon ...
Närmast väntar mångkamps-SM och Finnkampen på Petter Olsson. Det gör den bara kanske på Carolina Klüft, som satte personligt rekord med 61,14 på 400 meter häck, men slutade fyra. Därmed är hon inte direktkvalificerad till Finnkampen och det kan ha varit karriärens sista lopp hon sprang på Stadion i går.
MAI:s Josefin Magnusson tog efter tre SM-guld inne igår sitt första utomhus. Till prispallen drog hon med sig klubbkamraten Pernilla Tornemark som nöp bronset.
I stavhoppet återstod bara två efter 5,03: Örgrytes Alhaji Jeng, 31, och MAI:s Melker Svärd Jacobsson, 18, som tog silvret med 5,39, fem centimeter efter att Jeng gjort entré i tävlingen och tio från hans guldresultat.
Gå till toppen