Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ny park invigd

Clowner, akrobater och popcorn. Det var värsta cirkusen när en ny del av Varvsparken invigdes i Västra hamnen igår. Men det är fortfarande ovisst om Malmö stad har råd att bygga färdigt hela parken.

Omkring tvåhundra skol- och förskolebarn hade på förmiddagen samlats i den stora gräscirkel som utgör navet i Varvsparken. Det var invigning av den andra etappen av parken: Gräsplätten Pelousen och ett kullandskap med hängbro. Framför barnen klängde Malmö cirkusskola i trapetser och vid sidan om dem bjöd clowner på popcorn.
I publiken satt Love Flemme, nio år.
– Jag gillar inte clowner. De har så löjliga näsor och så är de aldrig glada. De har bara målat sig glada, sa han.
Han uppskattade dock den intilliggande Sollekplatsen, som enligt gatukontoret är omåttligt populär bland barn i området. Den nya parkdelen ska komplettera lekplatsen och bli en mötesplats för både vuxna och barn. Här ska man kunna ha picknick, spela brännboll eller arrangera uppträden.
Varvsparken skulle egentligen utvidgas med ytterligare två etapper nästa år, men tekniska nämnden satte stopp för planerna i maj. Parken har redan kostat 40 miljoner och en utvidgning för 17,5 miljoner var för mycket, enligt nämnden. Men på gatukontoret har projektledaren och landskapsarkitekten Karin Larsson inte gett upp.
– Nej, vi måste ha parken klar. En ofärdig park är ganska tragisk, sa hon.
Utvidgningen ska enligt planen innefatta tematrädgårdar och en stor vattenanläggning. Tredjeklassaren Love Flemme hade ett annat förslag.
– Det ska vara en klätterställning. Och en labyrint som man kan fuska sig ut ur.
Gå till toppen