Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Tillbaka med ny dansstudio

Lina Larsson tvingades ut från sin förra lokal. Nu är hon tillbaka med en ny dansstudio i Kävlinge teaters lokaler.

Nya lokaler för dansstudio. På tiljorna, där det förr spelats teater och festats, är det nu Lina Larsson som styr. Hennes dansskola har flyttat in med 300 dansare och blir kvar i lokalerna åtminstone året ut.
Ingången till Lina Larssons dansstudio är rosa. Väldigt rosa!
Även ägarinnan går i rosa när hon tar emot för att visa de nya lokalerna där 300 dansare ska träna och showa under hösten.
– Jag tycker om rosa och skulle helst vilja måla hela lokalen, säger hon.
Samtidigt vet hon inte om hon får eftersom dansstudion bara har kontrakt hösten ut.
– Jag vet ju att ägaren helst vill sälja lokalerna så då får jag väl ta tag i det då i så fall. Fast helst vill jag ha ett besked senast i månadsskiftet oktober-november för att kunna gå vidare någon annanstans.
Det blir i så fall inte första flytten. Tidigare i våras tvingades hon lämna den gamla lokalen på Fridhemsgatan sedan några i bostadsrättsföreningen blivit störda av verksamheten.
Nu är hon inriktad på att gå vidare. Förhoppningsvis i teatern. Ett tag talades det till och med om att hon skulle köpa loss teaterdelen från värdshuset.
– Men det gick inte eftersom värme och vatten går genom värdshuset. Det gick inte att skära av rören och bygga nytt, säger hon.
Lina Larsson har sökt lokaler i hela Kävlinge. Hon har försökt tala med kommunen men den gör inget eftersom hon har ett privat bolag och sådana får de inte gynna.
– Det har hänt flera gånger att jag hittat en lämplig kommunal lokal och bett om att få köpa eller hyra den men varje gång har kommunen dragit sig ur, berättar hon lite uppgivet.
– Det måste helt enkelt lösa sig på något sätt. Bäst är ju om vi får stanna här. Men allra värst är ovissheten. Fast ”the show must go on” som man säger.
Gå till toppen