Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flyktingbarn nekas omprövning

Migrationsverket är berett att pröva fallet med en traumatiserad afghansk pojke, som ska avvisas till Italien. Men enligt gränspolisen ska avvisningen verkställas så länge verket inte begärt att ärendet återlämnas.

Migrationsverket är berett att åter pröva fallet med en svårt traumatiserad 15-årig afghansk pojke, som ska avvisas till Italien. Men enligt gränspolisen ska avvisningen verkställas så länge verket inte begärt att ärendet ska återlämnas.

Enligt Peter Norén, kriminalinspektör vid gränspolisen i Malmö, har Migrationsverket inte begärt att ärendet med den 15-årige pojken ska återlämnas till dem för en ny prövning.
– De har upplyst oss om att möjligheten finns att vi kan begära hjälp och assistans av Migrationsverket, säger Peter Norén.

TT: Men har de bett om det?
– Nej, det har de inte gjort. De har inte bett oss om någonting.

TT: Så länge det inte finns ett nytt beslut så kommer ni att verkställa det?
– Ja, så är det. Så länge inte Migrationsverket säger att vi inte ska verkställa det.
Migrationsverket överlämnade ärendet med den 15-årige pojken till polisen eftersom det förmodligen krävs tvång för att skicka honom till Italien, säger Peter Norén.
– Sedan är det polisens ansvar att se till att det här genomförs.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen