Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jonas Rastad ny regiondirektör

Kommer närmast från jobbet som
landstingsdirektör i Västerbotten.

Bild: Foto: Västerbottens läns landsting
Jobbet i Västerbotten lämnar han med två år kvar på sitt förordnande, skriver Västerbottens-Kuriren. Den första december börjar han sitt nya jobb som regiondirektör för Region Skåne.
– Vi är mycket glada över att rekrytera just Jonas Rastad till tjänsten som ny regiondirektör. Han har precis de egenskaper som krävs för att leda Region Skånes organisation. Han är en utåtriktad person som fokuserar på att leverera goda resultat för medborgarna, säger regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult i en kommentar i ett pressmeddelande från Region Skåne.
Rastad började sitt jobb i Västerbotten 2011. Han har där dragit igång ett sparprojekt som kallas Projekt Balans. Det har lett till kritik, särskilt vad gäller akutsjukvårdens tillstånd efter nedskärningar, skriver Västerbottens-Kuriren.
Jonas Rastad har även fått uppmärksamhet för att ha infört ett fotoförbud i alla lokaler tillhörande landstinget i Västerbotten.
Gå till toppen