Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Våldtäktsmisstänkt häktad igen

I juni satt han häktad misstänkt för att ha låst in och våldtagit en 23-årig kvinna.
På torsdagen häktades den 31-årige Malmöbon för råa våldtäkter mot en annan kvinna.

De nya misstankarna rör fyra våldtäkter genomförda under flera dagar i månadsskiftet augusti-september. Den misstänkte 31-åringen ska, i ett av fallen, ha haft en jämnårig medgärningsman. I de tre andra fallen ska han ensam ha förgripit sig på kvinnan.
Händelserna kom till polisens kännedom den andra september, samma dag som den sista våldtäkten ska ha inträffat. Trettioettåringen har varit frihetsberövad sedan dess.
Det är andra gången på kort tid som mannen står anklagad för grova våldtäkter. Så sent som i mitten av juni var han häktad, misstänkt för en grov våldtäkt på en annan kvinna, uppger Kvällsposten.
Misstankarna mot honom lades ner i mitten av juli efter att målsägaren backat. Enligt egen utsago vågade hon inte medverka på grund av sin familjesituation och de konsekvenser hon riskerade.
Kvinnan som anmält 31-åringen för de senaste våldtäkterna är i 20-årsåldern och hemmahörande i Småland. För polisen har hon uppgett att hon blivit våldtagen i två lägenheter i Malmö.
Polisen har nu två veckor på sig att utreda händelserna.
Gå till toppen