Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Figueiredo vill ha nytt kontrakt

MFF-brassen Wilton Figueiredo vill ha ett förslag om nytt kontrakt med Malmö FF så snart som möjligt.

Wilton Figueiredo.Bild: Foto: Håkan Röjder
– Jag skulle kunna tacka ja till andra klubbar i dag, men vill höra vad Malmö säger först. Men jag vill höra det snart.
Det svänger om Wilton Figueiredo. Inte bara på planen.
Redan hösten 2010 pratade han om hemlängtan till Brasilien. Förra hösten accelererade snacket och han dröjde med återkomsten till Malmö i vintras.
Men redan under träningslägret i Florida öppnade han dörren en aning för en framtid i MFF i Sydsvenskan. Nu står den på vid gavel – åtminstone ett tag till.
– Det är nu mycket händer. September är en bra månad att bestämma framtiden. Jag har erbjudande från Asien, Brasilien – och Sverige. Jag skulle kunna tacka ja i dag.
Eftersom Wilton Figueiredo har mindre än sex månader kvar på kontraktet, är han fri att prata med vilka klubbar han vill och de kan kontakta honom.
– Jag har haft tre bra år i Malmö och trivs här, nu när familjen är här.  Jag är absolut intresserad av en fortsättning. Men jag vill veta framtiden i god tid. Det är inte så lätt att flytta en familj och man ska ha klart med bostad och så, fortsätter han.
Brassen är i dag 30 år gammal, men är inställd på minst ett kontrakt till i karriären.
– Jag förstår att MFF ville klara transferfönstret först, men nu väntar jag på att de ska höra av sig.
MFF:s sportchef Per Ågren har hela tiden sagt att planeringen för nästa säsong, skulle påbörjas så snart transferfönstret var stängt.
– Vi ska värdera truppen och hur det ser ut ekonomiskt. Vi är väldigt glada för Wilton och så länge vi har möjlighet att ha honom här.
– Vi har inte tagit några beslut kring truppen än och kommer att komma tillbaka till alla spelare som berörs så snart som möjligt. Jag förstår att alla tänker på sin framtid. Men samtidigt är allsvenskan i ett viktigt skede och vi vill att spelarna fokuserar på det.
Gå till toppen