Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Artisten ska skapa nya artister

Fanfar, röda mattan och konfetti. Igår invigdes Vellinge kulturskola Artisten. Både antalet elever och aktiviteter kommer att bli fler och förhoppningen är att skolans kafé ska bli en central samlingsplats för eleverna.

Kulturskolechef Britta Gustafsson tampas tillsammans med vikarierande läraren Anna Socha i sista minuten med röda mattan inför att första eleven ska gå genom dörren till Vellinge kulturskola Artisten.Bild: Foto: Ingemar D Kristiansen
Först in i de nya lokalerna var Charlotte Håkansson som spelar cello. Tillsammans med vikarierande celloläraren Anna Socha gick hon direkt in och satte igång med sin lektion. Hon gillar de nya lokalerna och att utbudet av aktiviteter har blivit större.
– Det är kul med nytt. Det finns mer grejor. Det finns sång och lite sånt. Jag har inte tittat runt så mycket än men lite skillnad är det.
Någon som däremot har tittat runt i de nya lokalerna är kulturskolechefen Britta Gustafsson. Efter att ha utbringat en skål för den nya kulturskolan i elevernas nya uppehållsrum Café Green Room och uppmanat alla att gå runt och kolla på de nya salarna, berättar hon att undervisningslokalerna är helt klara men den stora konsertsalen kommer att vara klar först i slutet på året. Då blir det pompa och ståt igen och en stor föreställning.
– Tanken är att man som elev här ska bli inspirerad att jobba mot att bli artist. Sen är inte ambitionen att man ska bli en jätteartist. Man kan bli en liten artist. Det ska vara utifrån vars och ens önskemål. Men det vi vill föra in är att stå på scen och känna uppskattningen från publiken för då växer självkänslan hos eleven, säger Britta Gustafsson.
Från lärarsidan är man också mycket positiv.
– Fantastiska lokaler. Man har nu allting på samma plats. För första gången på femton år så har jag fått en slagverkssal där jag kan ha alla mina instrument och slipper flytta dem fram och tillbaka, säger slagverksläraren Klemens Rosberg.

Många aktiviteter

Vellinge kulturskola Artisten kan ta emot 750 elever.
Den nya konserthallen kommer att rymma 250 personer.
Det erbjuds flera olika typer av aktiviteter förutom musikverksamheten, som dans, musikal, teater och clown, film och foto, internationella kurser, dj musikproduktion och bild och form/serieteckning, samt viss vuxenutbildning.
Gå till toppen