Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunen utan slogan

Svedala kommun får ingen slogan. Det beslutade politikerna på fullmäktige på måndagskvällen.

– Vi vill kunna variera oss och därför vill vi inte låsa oss till en slogan, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

"Vi arbetar istället utifrån passande teman när vi marknadsför olika aktiviteter" säger Linda Allansson Wester, ordförande i kommunstyrelsen.Bild: Foto: Håkan Röjder
I våras skickade en Svedalabo in ett medborgarförslag om att Svedala kommun borde införa en slogan. I brevet fanns även ett sloganförslag: ”Svedala mitt i Europa”.
När frågan diskuterades i kommunen tog Svedalas informationschef Nina Gilljam fram en skrivelse med riktlinjer om hur de i framtiden ska arbeta med kommunikation och marknadsföring.
– Vi arbetar istället utifrån passande teman när vi marknadsför olika aktiviteter i Svedala kommun. Just nu arbetar vi med utgångspunkt i temat ”Svedala – det perfekta läget”, säger hon.
– I samband med vår satsning på golftävlingen Svedala Open tidigare i år valde vi att trycka på kommunens läge. Nästa år kanske vi vill trycka på att vi är bra på äldreomsorg eller kanske att vi satsar extra på skolorna, då är det dumt att ha låst sig vid en sak. En kommun har så många olika ansvarsområden. Därför vill vi ha en flexibilitet, säger Linda Allansson Wester.
I Vellinge har kommunens slogan ”Här är friheten större” debatterats och uppmärksammats både negativt och positivt i många år. Och det pågår, enligt kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M), diskussioner om att eventuellt ändra budskapet på skyltarna vid kommungränsen intill motorvägen.
– Vi har genomfört ett förändringsarbete i kommunen och vi utgår numera ifrån en vision ”Bästa möjliga livskvalité – för dig”. Skylten vid motorvägen med texten ”Här är friheten större” har diskuterats under året men något beslut om den har vi ännu inte tagit. Så tillsvidare står skylten kvar, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Få kommunerhar en slogan

Burlöv: Ingen slogan men kommun har tidigare använt ”Den nära kommunen” och ”Den lilla kommunen med den stora närheten”.
Kävlinge: ”Ligger bra till”.
Lomma: Ingen slogan utan tre kärnvärden: tanke, omtanke och mertanke.
Lund: ”Idéernas stad”.
Malmö: ”Mångfald, möten och möjligheter”.
Staffanstorp, Svedala, Trelleborg: Ingen slogan.
Vellinge: Kommunens slogan är fortfarande ”Här är friheten större”. Men nu arbetar Vellinge kommun istället utifrån en vision: ”Bästa möjliga livskvalité – för dig”.
Gå till toppen