Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Döms för brott på Gotland

Den 17-årige Kävlingebon försökte tillsammans med två andra pojkar råna en butik i Visby. Nu döms han för försök till stöld och för ytterligare fyra brott.

Det var i somras som pojken tillsammans med två kamrater försökte bryta sig in i en butik i Visby. Ett vittne tillkallade polisen som kunde gripa alla tre i närheten av brottsplatsen. 17-åringen nekar till inbrottsförsöket men inte till att ha varit på platsen.
Men tingsrätten anser att vittnesmålet och det faktum att en pojkarna erkänt att han slagit sönder ett fönster och sparkat på gallret till butiken, är tillräckligt för att döma pojken för försök till stöld.
17-årigen dömd även för två narkotikabrott. Han erkänner att han innehaft narkotikan men inte att det skulle vara i överlåtelsesyfte. Tingsrätten tycker annorlunda och hänvisar till sms i pojkens telefon som tyder på att han hade narkotikan för att sälja den.
Pojken döms även för vapenbrott, då han haft en elpistol utan att haft rätt till det, och till brott mot knivlagen för att ha burit kniv på allmän plats.
Pojken är tidigare dömd och det har upprättats en vårdplan för honom genom socialtjänsten. Han döms förutom till ungdomstjänst även att betala skadestånd på 1 875 kronor till butiksägaren på Gotland. Pojken ska dela på skadeståndet tillsammans med en av de andra pojkarna som också var inblandad i händelsen.
Gå till toppen