Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Protester runtom i Europa

Protesterna i världen mot den så kallade Muhammedfilmen fortsätter, men tycktes ändå ha bedarrat något i dag. Både i Köpenhamn och andra europeiska städer har det varit demonstrationer.

Protesterna i världen mot den så kallade Muhammedfilmen fortsätter, men tycktes ändå ha bedarrat något i dag.
En mindre grupp radikala islamister demonstrerade i Köpenhamn och i andra europeiska städer förekom protester, en del något mer våldsamma.
I belgiska Antwerpen omhändertog polisen natten mot söndagen 230 personer när en demonstration urartade i sammandrabbningar. Liknande scener utspelade sig i Paris där 100 personer frihetsberövades utanför USA:s ambassad.
USA har beslutat att skicka hem all personal som kan avvaras från landets ambassader i Tunisien och Sudan. USA uppmanar också sina medborgare att inte besöka de båda länderna. Också Tyskland har nu beslutat att en del av personalstyrkan vid beskickningen i Sudans huvudstad Khartum omedelbart ska lämna landet. Den tyska ambassaden stormades i fredags.
Gå till toppen