Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Värsta attacken hittills

Våldsamma protester mot Muhammedfilmen och USA fortsätter i den muslimska världen.

En kvinna protesterar mot filmen i Srinagar i Indien.Bild: Foto: Mukhtar Khan/AP
I Libanon manade Hizbollah-rörelsens ledare, Hassan Nasrallah, hundratusentals anhängare till en veckas protester runt om i landet.
– Hela världen behöver se ilska i era ansikten och i era nävar, sade han i ett tv-sänt tal på söndagen, där han kallade filmklippet den "värsta attacken hittills mot islam."
Även al-Qaidas gren på den arabiska halvön (Aqap) manade till attacker mot amerikanska beskickningar i Mellanöstern och Afrika, och amerikanska intressen i västvärlden. Amerikansk ambassadpersonal ska nu evakueras från både Sudan och Tunisien, där säkerhetsstyrkor omringade en moské på jakt efter en salafistledare som eftersöks i samband med förra veckans våldsamheter.
Irans vicepresident Mohammad Reza Rahimi sade samtidigt att landets regering skulle "spåra upp och straffa den skyldige som har förolämpat 1,5 miljard muslimer i världen". Tusentals studenter i Afghanistan och Pakistan brände flaggor och bilder av president Barack Obama och skanderade USA-fientliga slagord.
Protesterna mot det USA-producerade filmklippet, som framställer profeten Muhammed som en dum och makthungrig person, bröt ut i tisdags i förra veckan. Fyra amerikanska diplomater dödades i en attack mot den amerikanska ambassaden i Benghazi.
Gå till toppen