Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sju kopter anklagade för nidfilm

Egyptens allmänna åklagare vill ställa sju egyptiska kopter boende i USA inför rätta för deras inblandning i den nidfilm om profeten Muhammed som lett till våldsamma protester världen över. De sju anklagas för att "förolämpa den muslimska religionen, förolämpa profeten och så sekteristisk split".

Enligt åklagarmyndigheten var de sju inblandade i antingen produktionen eller distributionen av filmen. Flera av skådespelarna har sagt att de lurades att delta i lågbudgetproduktionen.
En domstol i Egypten har dömt en egyptisk kristen man till sex år i fängelse för att ha förlöjligat profet Muhammed och för att ha förolämpat president Mursi på nätet, sade en källa inom det egyptiska rättssystemet till AFP. Enligt källan ska mannen bland annat ha publicerat "stötande" bilder av profeten på Facebook.
Domen faller samtidigt som läget är mycket spänt mellan kristna och muslimer i Egypten, på grund av våldsamheterna kring Muhammedfilmen.
Gå till toppen