Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brasilien och Irak möts i Malmö

Brasilien möter Irak i en fotbollslandskamp i Malmö. Det betyder runt en miljon kronor för Malmö FF.

– Vi är inte arrangör, men får en grundintäkt för att vi hyr ut stadion och att vi lånar ut vår personal. Sen har vi vissa rörliga delar på att vi hjälper till med logeförsäljning och som alltid från cateringen. Lite ödets ironi är det att restaurang 1910 redan är uthyrd för en restaurangmässa den dagen, säger MFF:s vd Per Nilsson.
Men med det här upplägget är huvudintäkten garanterad för MFF.
– Någon annan tar riskerna och de stora intäkterna, konstaterar Per Nilsson.
Arrangör är schweiziska Match World Group, som sköter Brasiliens matchbokningar.
I går var representanter för Brasilien och inspekterade Swedbank stadion och gjorde klart de sista detaljerna för ett möte mellan Brasilien och Irak på Swedbank stadion den 11 oktober.
– Eftersom det är VM-kvalvecka är i princip alla spelare lediga. Och det ingår i avtalet att Brasilien ska komma med bästa tillgängliga lag.
Per Nilsson är dock medveten om att en sådan skrivning aldrig kan garantera att stjärnor av olika skäl får ledigt från sådana här landskamper.
Diskussioner började för ett halvår sedan, men stannade av några månader senare. För att plötsligt väckas till liv för en dryg vecka sedan.
Enligt vad Sydsvenskan erfar var det sedan Brasiliens tänkta möte med Egypten blivit inställt.
– Det är ju precis den här typen av evenemang vi letat efter, så att vi äntligen använder stadion till mer än Malmö FF:s matcher, säger Per Nisson.
Det är ännu inte klart när brassarna kommer till Malmö och när laget åker vidare. Den 16 oktober spelar Brasilien mot Japan i polska Wroclaw.
– Det är möjligt att de lägger hela sin träningsvecka här och kommer redan på måndagen, säger Per Nilsson.
Varför väljer Brasilien norra Europa? Har de inte reagerat på det svenska klimatet?
– Sådana här matcher skulle kanske inte alls locka något folk i södra Europa. Vad gäller vädret har vi informerat om att det kan vara fem åtta grader då och det tyckte de var helt okej, säger Per Nilsson.
Det är fortfarande inte klart om Sveriges U21-playoff mot Italien spelas i Malmö, Kalmar eller Halmstad.
Sverige inväntar ett besked från Italien var de lägger sin hemmamatch.
De båda länderna är inte heller överens om matchdag. Returen i Sverige spelas antingen 15 eller 16 oktober.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen