Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han försörjer sig på Twitter

Anton Perlkvist från Oxie har över en miljon följare på Twitter.
Nu försörjer han sig helt på att twittra mot betalning.

Anton Perlkvist har två saker på schemat det närmaste. Dels ska han resa jorden runt och twittra om det, dels ska ha få fler följare än H&M på twitter.Bild: Foto: Erik Schuss
I skrivande stund har Anton Perlkvists twitterkonto @fun 1 135 282 följare. Det räcker inte för att hamna bland de 1000 mest populära kontona i världen men är tillräckligt för att kunna försörja sig på sponsrade tweets.
– Det har exploderat. I november nådde jag 100 000 följare, den 22 mars hade jag en halv miljon och den 2 juli nådde jag en miljon, säger 19-årige Anton Perlkvist.


Du har twittrat ett tag, varför lossnade det nu?
 – Jag ändrade taktik och lyckades. Bland annat var det mycket kändisar som retweetade (skickade vidare meddelanden).


Bakom framgången ligger hårt arbete. Anton Perlkvist uppskattar att han jobbar fem till nio timmar, sju dagar i veckan med att twittra, analysera och sköta kundkontakter.
– Jag försöker att vara uppe på kvällarna för att kunna följa det amerikanska twittrandet. I natt lägger jag mig väl vid två-tiden. Hade det varit enkelt att göra det här hade fler svenskar varit stora på Twitter.


Hur mycket tjänar du?
 – Jag har sagt att officiellt så är det en krona mer än min storebror, mer specifik än så vill jag inte vara.


Anton Perlkvist får omkring 1000 kronor för varje ”sponsrat” meddelande han skickar ut.
– Som mest har jag väl fått runt 250 dollar för en tweet. Det är oftast företag som vill dra trafik och som jag länkar till. En del kunder har hittar mig via twitterkontot och andra kontaktar jag med erbjudanden.


Vad är det konstigaste du blivit ombedd att twittra? 
– Ett företag ville ha hjälp med att marknadsföra viktminskningsmetoder för ett- till treåringar. Det var en helt seriös sida som jag kollade in väldigt noga innan jag twittrade.


Hur kändes det, etiskt?
– Det är klart att det var konstigt. Jag var lite ifrågasättande i tweeten också men beställaren blev ändå nöjd med resultatet fick jag veta.


Vad har du för mål med twittrandet?
 – Två saker nu: att resa jorden runt som twittrare och att bli större än H&M, de är störst på Twitter bland de svenska kontona nu. Mer:
Gå till toppen