Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Viktigt grovarbete i rutan

Ibland verkar det som tv-kommentatorerna tycker att de är minst lika stora stjärnor som spelarna.
Nåja, det är förstås inte bara deras eget fel. Tv-kanalerna är snabba på att matcha fram vissa utvalda.
Det som blir väldigt tröttsamt är att allt som sker oftast är så fantastiskt under matcherna. Som om distansen till både sig själv och det som kommenteras krymper för varje framträdande.
Det är lätt att glömma bort grovarbetarna i tv-rutan, de som precis som sina motsvarigheter på fotbollsplanen gör det grundläggande och minst lika viktiga jobbet.
TV4 har lagt på Daniel Kristiansson att sköta hela allsvenskan och det finns säkert flera anledningar till det.
Då pratar vi bokstavligt talat hela alltet. För medan de ”tunga” sändningarna har folk i en studio, intervjureporter och så vidare, rattar Kristiansson alltid allting själv, med hjälp av sin sidekickexpertis.
Har en misstanke om att många av stjärnorna på TV4 skulle se uppdraget över axeln. Tror att vissa framträdanden skulle kunna bli direkt pinsamma.
Vi pratar alltså fotbollsallsvenskan för damer, där Daniel Kristiansson gör ett alldeles utmärkt jobb tillsammans med expertkommentatorerna, som oftast är Malin Swedberg eller Hanna Marklund.
Träffar honom ofta ute på arenorna och ni skulle se med vilken inlevelse och vilket engagemang han går in för uppgiften, där han sitter bland oss andra på pressläktaren.
Det skönaste är att han inte bara är påläst om i princip varenda allsvensk spelare, utan att han också vågar kritisera det som sker på planen. Både spelare, tränare och domare kan få sina skrapor.
Den integriteten är det inte ofta man hör i tv:s kommersiella kanaler.
På tisdag är det dags för AIK–Tyresö, botten mot toppen, och även om LDB FC Malmö är ett av två lag som lyckats förlora mot AIK, kommer säkert Tyresö att vara förkrossande överlägset.
Lika säkert är att Daniel Kristiansson kommer att vara lika engagerad och påläst som vanligt.
Utan att agera hejaklack för den match han kommenterar.
Kristiansson kommenterar givetvis en hel del annan fotboll också. Men hans seriösa arbete mot förmodligen ganska låga tittarsiffror är värt att uppmärksammas.

Missa inte

Derbyt på måndag kväll mellan HIF och MFF har alla förutsättningar att bli en rysare – som vanligt. Olympia är redan utsålt, så tv-soffan är det som gäller för er som inte har biljett. Avspark först 20.45.

Namnbytet

Canal Plus heter numera C More. Man kan onekligen fråga sig det meningsfulla i att byta ut ett inarbetat namn. C More ska alltså läsas ut som "see more" (se mer). Tramsigt.
Gå till toppen