Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vill ge sin bild av profeten

Nidfilmen om Muhammed väcker starka känslor. Klockan 14 på lördagen ska demonstranter i Malmö ge sin bild av profeten.

Fatima Maatouk.Bild: Foto: Privat
– Det är viktigt för oss att inte bara skrika och marschera utan att vi har ett budskap, och det är att med vår vänlighet och fred ge vår bild av profeten, säger Fatima Maatouk.
Hon är medlem i Libanesiska kulturföreningen i Malmö och en av arrangörerna bakom demonstrationen. Den startar klockan 14 på Gustav Adolfs torg och går till Triangeln.
Hur många som kommer är det ingen som vet men över 1 000 människor har tackat ja på Facebook. Libanesiska kulturföreningen kommer att ha demonstrationsvakter och informatörer på plats. Vid Triangeln kommer ett tal att hållas.
– Vårt huvudsakliga mål är inte att protestera mot filmtrailern utan bara att ge vår bild av profeten. Men det är på grund av filmen som vi känner att vi behöver göra det, säger Fatima Maatouk.
Har du sett filmen?
– Ja, den väckte starka känslor inom mig.
Varför?
– Profeten spelar en stor roll i mitt liv. Hela min personlighet, min moral och min respekt för andra bygger på profeten Muhammed och hur han var. När någon porträtterar honom på det här sättet känner jag det som att de säger att jag som människa är fel.
Demonstrationen har beviljats tillstånd av polisen och de kommer att finnas på plats.
– Vi kommer att finnas där men inte med någon jättebevakning. Det ses inte som en riskfylld demonstration, säger Daniel Jonasson, inre befäl på Malmöpolisen.
Gå till toppen