Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Kinhult: Inte roligt

Regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M) tycker att det är svårt att svara på vad varslet får för konsekvenser för Skåne.
Pia Kinhult (M).Bild: Foto: Thomas Löfqvist
– Det är för tidigt för att veta hur det slår mot Skåne. Just nu är mycket oklart, vi vet till exempel inte vilka som berörs. De pratar om att även konsulter kan beröras av varslet och vi vet inte var de finns.
Hon har bett Packbridge, förpacknings- och logistikkluster där regionen är medlem, om en analys av varslets påverkan på förpackningsindustrin. Vilka andra åtgärder som kan bli aktuella från regionens sida vill hon inte sia om än.
– Vi får se när vi får mer fakta men det skickar en signal till förpackningsindustrin att det är dags att ställa sig på tårna.
Det här är det andra stora varslet på en dryg månad i Lund. Hur ser du på det?
– Det är inte roligt. Nu är det här beviset för något som vi sällan tänker på, att Lund är en av Skånes största industristäder, och industrin är den sektor där konjunktursvackor märks mest.
– Det viktiga i sådana här fall är att ha ögonen på helhetsbilden och se vad vi har i övrigt som växer till, säger Pia Kinhult.
Gå till toppen