Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Art Garfunkel saknas

I går skulle Art Garfunkel ha spelat på Malmö Arena. Men han dök aldrig upp. Nu visar det sig att stjärnan försvann från turnén redan i fredags.

– Han är en ikon i branschen och det är tråkigt om han ska avsluta sin karriär på det här viset, säger Julius Malmström om Art Garfunkel (bilden).Bild: Foto: Scanpix
UPPDATERAT: Här hittar du en ny artikel kring Garfunkels försvinnande.
 
Det blev ingen Art Garfunkel för besökarna på Malmö Arena i går kväll. Med kort varsel ställdes den amerikanske ikonens medverkan i showen Night of the proms in. Anledningen sades vara sjukdom men nu berättar Julius Malmström att man inte kunnat nå Art Garfunkel sedan i fredags. Då skulle han ha spelat i Göteborg, men strax innan han skulle gå upp på scen visade det sig att han var borta.
– Han skulle ha spelat i akt två men då fanns han inte på plats. Vi hittade honom inte på hotellet heller. Det är otroligt dåligt. Jag har varit i branschen i 40 år och aldrig varit med om något liknande, säger Julius Malmström.
I Night of the proms medverkar även artister som Anastacia och Sarah Dawn Finer. Därför kunde kvällen på Scandinavium genomföras även utan det stora dragplåstret.

Men när turnésällskapet skulle fortsätta mot Malmö på fredagen var Art Garfunkel fortfarande borta.
– Jag tror att han åkte hem redan efter Göteborg. Han kom i alla fall aldrig till hotellet i Malmö, säger Julius Malmström och berättar att han fortfarande inte lyckats komma i kontakt med Garfunkel.
– Jag åkte bil tillsammans med honom i Göteborg på eftermiddagen och då kändes allt normalt. Han verkade frisk men inte helt nöjd med sin röst. Det är möjligt att han var kass, men är man sjuk får man ju gå till läkaren och skaffa intyg till sin arbetsgivare.

Enligt Julius Malmström var anledningen till att man väntade så länge med att informera publiken att man helt enkelt inte visste var artisten befann sig eller om han skulle dyka upp i sista minuten.
– Hans musiker var ju på plats och redo, men de visste inte heller något. Han hörde inte av sig till någon.
Hur tycker du att Art Garfunkel har skött det här?
– Jättedåligt. Inte minst för hans egen del. Han är en ikon i branschen och det är tråkigt om han ska avsluta sin karriär på det här viset.

Enligt Julius Malmström kommer biljettköparna att kompenseras. På vilket sätt är inte bestämt men det kommer inte bli tal om att få tillbaks hela biljettpriset.
– Absolut inte. Night of the proms är inte bara en konsert med Art Garfunkel. Art skulle sjunga tre låtar av 24 och Måns Zelmerlöw skötte det jättebra och fick alla att sjunga "Änglahund" istället.
Om ni gått ut med det här tidigare och man då kunnat välja att inte gå på konserten, hade man då fått pengarna tillbaks?
– Nej. Som jag sade: vi har sålt biljetter till Night of the proms. Därför hade det inte hjälpt att gå ut och varna heller.
Vet du mer? Hör av dig till 71234@sydsvenskan.se
Gå till toppen