Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hon leker med de stora

… skånska Caroline L Jensen, 34, aktuell med ett bidrag i en ny novellsamling som heter ”De odöda”.

Hur kommer det sig att du får dela pärmar med H P Lovecraft?
– Det är en bra historia! Detta är alltså en novellantologi där också bland andra John Ajvide Lindqvist och Åke Edwardson medverkar, så jag leker med de stora för första gången i min karriär, och det hade jag nog inte fått utan ett väldigt speciellt blogginlägg.
Vad hände?
– Skräckförfattaren Anders Fager och jag känner varann lite grann. På Bokmässan förra året var han bloggare på en sajt, men hann inte skriva, så han gav mig inloggningsuppgifterna och bad mig att uppdatera något. Då skrev jag en text med rubriken ”Jag var bibliotekariernas sexslav”, men undertecknade med mitt eget namn. 25 minuter senare kom ett mejl från förlaget, de skrev ”du verkar ju jätterolig”, och erbjöd mig att vara med. Så det var som det brukar med roliga grejer: en blandning av kontakter och bananskal.
Ditt bidrag heter ”Sju års olycka”. Det är alltså en spegel inblandad?
– Ja! Jag har skrivit rätt så mycket långsamma grejer i skräckgenren förut, nu ville jag skriva något som var en käftsmäll från första sidan. Inget mys, utan splatter direkt. Det handlar om en man vars fru kallar upp honom till badrumsspegeln, för att hon ser något inne i spegeln. Och ut kommer en domedagsmask från helvetet som börjar käka upp hela familjen. Mannen och sonen lyckas barrikadera sig och ... ja, det är en käftsmällsnovell. Blood and guts. Eller som en bokbloggare skrev som recenserade den: ”vintage Stephen King”. Så jag kan dö lycklig.
Vad står L:et i ditt namn för?
– Lise-Lotte. Jag började använda det i förebyggande särskiljande syfte. Det kan ju dyka upp andra som heter Caroline Jensen här i världen.
Får du fortfarande frågor om boken ”Champagneflickan” och din tid som strippa?
– Folk ringer ibland och vill ha mig till det, men nu har ju Annelie Babitz kommit med en bok på det temat, så hon kan kanske få ta det ansvaret ett tag nu ... Samtidigt är det ju så att varje gång mitt namn syns i tryck så hjälper det mig i min författarkarriär.
Gå till toppen