Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Torg och parker i fokus

En frustration över Lunds stora outnyttjade potential. Ur den föddes den framtidsinriktade intressegruppen Nya Lund som efterlyser en hållbar stad.

Lyckad miljö. Trion bakom Nya Lund är Agneta Persson, Titti Olsson och Caroline Bjurman Holgersson. Här befinner de sig i en del av Stadsparken där de gamla och nya delarna knyts ihop. ”Jag vill binda ihop det gamla och nya Lund med bra offentliga miljöer, och det här är ett bra exempel på just det”, säger Agneta Persson.Foto: Håkan RöjderBild: Håkan Röjder
”Vi behöver inte anstränga oss, folk flyttar hit ändå”. Det mantrat fick landskapsarkitekten Agneta Persson höra flera gånger när hon jobbade som chef för parkavdelningen i Lund. Budskapet var frustrerande för henne. I till exempel Malmö, där hon arbetat med Bo01, upplevde hon ett betydligt större intresse från politikerna för att utveckla staden. Här var motståndet stort. Dessutom jobbade förvaltningarna i Malmö mycket tillsammans, medan de i Lund ofta höll sig på var sin kant.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen