Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Många vill ha miljöanslag

Gröna tak, cykeltvätt och en skola som värmer sig själv är några av ansökningarna till Malmö miljöanslag som nu kommit in.

I maj nästa år vill Cykelambassaden bland annat besöka Segevång, Husie, Oxie, Käglinge, Tygelsjö och Klagshamn för att slå ett slag för elcykeln och dess fördelar som pendlingsfordon, enligt ansökan. Projektet behöver 175 000 kronor.
Scandinavian Green Roof Association vill ha pengar till att rusta upp och förnya sina vattenvandringar med förskoleklasser på Augustenborgs Botaniska Takträdgård.
Kryddgårdsskolan i Rosengård vill ha pengar till ett kupolväxthus under namnet ”Framtidens frön” för att undervisa rent praktiskt om hållbar utveckling och mat ”från jord till bord”. En tanke är att barnen ska kunna äta nyskördade rädisor innan de går på sommarlov.
Malmöortens Biodlarförening vill ha pengar till att införa ett antal bisamhällen på Spillepengen där nybörjare i branschen kan ha sina första samhällen. Föda för dessa bin blir vitklöver och vitsötväppling som ska spridas den närmaste tiden.
Karlshögs förskola vill bygga ett vattensystem av dagvatten på skolgården. Vid detta ska det även finnas trollsländor och vattenväxter. Förskolan vill även kläda förrådstaket med växter.
Föreningen Stapelbädden skulle vilja göra en prototyp till en cykeltvätt där man ska lära ut hur man tvättar cyklarna miljövänligt.
Dammfriskolan, Fridhemsskolan, Mellanhedsskolan och Ribersborgsskolan tänker satsa på de mindre barnen och få dem att förstå sambandet mellan energiförbrukning och klimatet. Särskilt pekas på betydelsen av belysning, uppvärmning och isolering.
Gå till toppen