Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lekfull parkinvigning

I takt till musik från Kulturskolan invigde igår barn från Fladängsskolan den nya Fladängsparken. Målsnöret i elevernas stafett genom parken fick symbolisera parkens öppnande.

Årets sista bad? Hampus Nilhoft Meglic, 6 år, provar fontänen i den nyöppnade Fladängsparken. Efter badet bar det iväg hemåt för att byta till torra kläder.foto: lars brundin
En stor skara elever och vuxna hade begett sig till Fladängsparken för att delta i invigningen. Lärarna på Fladängsskolan har fullt sjå med att få eleverna att inte springa in i fontänen och blöta ner sig. Eleverna sken i kapp med solen och stampade i takt med musiken från Kulturskolan.
– Nu tävlar de om vem som kan blöta ner sig mest, säger en dam och ler menande mot barn i fontänen.
Just fontänen nämnde även tekniska nämndens ordförande Alf Michelsen, i sitt invigningstal.
– När man har sprungit runt parken och det är varmt kan man ställa sig i duschen, säger han.
Fontän, klätterställning, skatepark, möjligheter att spela boule och en löpslinga på 400 meter genom parken är gjorda för att skapa en park som är till för alla. Eleverna ska till viss del kunna använda parken som en utökad del av sin skolgård.
– Förr var parken inte riktigt till för människor. Nu är den mer lekfull, mjuk och omfamnande. säger Jonas Jiborn, landskapsarkitekt på Grontmij som utformat parken.
Gå till toppen