Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hållbart tänk i alla skolämnen

För eleverna på Stora Hammars skola har hela veckan innehållit ett ekologiskt och hållbart tänkande. Idag visar de upp sina alster för de andra eleverna på skolan och för föräldrarna på skolans Ekotorg.

Tobias Ljungholm, Elliott Bongstorp, Hanneli Timothy och Klara Wellin från årskurs 3 har gjort egen nyponmarmelad och tillsammans med årskurs 2 har de gjort en egen kokbok.
Från skolans sida finns det en vision om att all mat ska vara ekologisk år 2016 och än så länge ser prognosen bra ut. I dagsläget är 48 procent av all mat ekologisk.
Ett inslag under ekoveckan har varit att en av kockarna på skolan, Mikael Andersson, har varit runt bland alla klasser och undervisat i ekologi och hållbar utveckling.
– Vi hoppas även att barnen kommer att ta med sig kunskapen hem och pratar med sina föräldrar om ekologisk mat och hållbart tänkande, säger han.
– Vi tycker att vi har en skyldighet som en offentlig organisation att lära barnen hållbart tänkande. Vi vill kunna baka in detta i alla ämnen och ge eleverna ett helhetsgrepp. Det är premiär för ekoveckan i år men det kommer att genomsyra hela läsåret, säger Susanne Freij, administratör på skolan.
Idag kommer även matspillstävlingen att avgöras. Under veckan har allt matspill samlats in och ska nu vägas. Den årskurs som har slängt minst mat får äran att tillsammans med kocken Mikael Andersson bestämma matsedeln under en vecka.
Gå till toppen