Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vemodig flytt för Skabersjö IF

Skabersjö IF lämnar sin idrottsplats och flyttar till gamla idrottsplatsen i Svedala. Klubben anser att det är nödvändigt att flytta men känner samtidigt vemod över att lämna idrottsplatsen som starkt förknippas med Skabersjös IF.

I onsdags träffades Svedala kommun och Skabersjö IF för ett möte om var fotbollsföreningen ska husera i framtiden. Inget formellt dokument har skrivits på men allt är mer eller mindre klart. Skabersjö IF har fortfarande några år kvar på arrendekontraktet som de nu försöker lösa.
– Vi gav ett erbjudande till kommunen om att vi kan ta över gamla Svedala ip och det gick de med på. Det finns några funderingar kvar och vi har några önskemål på vår nya anläggning men kommunen såg inga konstigheter, säger Tom Andersson, ordförande i Skabersjö IF, om mötet i onsdags.
– Det känns naturligtvis vemodigt att lämna vår idrottsplats. Vi har vissa medlemmar som varit aktiva i föreningen sedan 50-talet så det skär i hjärtat på många. Skarbersjö ip är en härlig idrottsplats som är mysig och trevlig. Vi får jobba på att göra nya anläggningen lika mysig och behaglig som den förra. Men egentligen är det ju människorna som ger bra stämning, säger Tom Andersson.
Att klubben flyttar från Skabersjö ip beror på att anläggningen kostar mycket att underhålla och klubben har varken tid eller pengar till underhållet.
I samband med att konstgräsplanerna blir klara inför kommunen ett bokningssystem där även externa föreningar ska kunna boka in sig. För Skabersjö IF innebär detta bättre möjligheter att få träningstider.
Skabersjö har i dag inget aktivt damlag men klubben hoppas att flytten ska göra skillnad på det. Med en mer central plats är förhoppningen att fler ungdomar ska hitta till föreningen.
– Vi har många duktiga spelare i flickor 99/00 som spelar i A-serien och vi hoppas de ska spela vidare så vi får ett damlag igen.
Sydsvenskan har sökt fritidschef Tommy Persson men utan resultat.

Skabersjö IF

Bildades 1936.
Cirka 170 medlemmar.
Herrlaget spelar i division 5.
Damlaget ligger nedlagt för tillfället.
Klubben flyttade till idrottsplatsen i Skabersjö på 1950-talet.
Gå till toppen