Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

M: De sämsta skolorna ska ha de bästa lärarna

De bästa lärarna ska placeras på de skolor som har sämst resultat. Det kommer att ske på bekostnad av alla andra skolor som har bättre resultat.
– Jag tycker att skolan ska ha ett kompensatoriskt uppdrag. Politiker måste vara beredda att prioritera, säger Tomas Tobé, som leder arbetet med att ta fram Moderaternas nya utbildningspolitik.

Tomas Tobé, i mitten, har besökt många skolor sedan han blev Moderaternas skolpolitiska talesperson. Förra veckan besökte han Malmö Borgarskola tillsammans med riksdagskollegan Michael Svensson (till vänster). Rektor Fredrik Aksell tog emot.
Alliansen har redan lanserat ett försök med hjälp till skolor i utsatta områden. Sofielundsskolan i Malmö och nio andra skolor i Sverige med lågt och sjunkande resultat, får extra statliga bidrag under några år. Dessutom kommer det in coacher utifrån som ska hjälpa lärarna på skolan att höja nivån på undervisningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen