Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Mix Megapol lägger ned i Malmö

Planen var att satsa på de skånska radiolyssnarna. Men i höst lägger Mix Megapol ned lokalredaktionen i Malmö.

Det innebär bland annat att "Morrongänget" ersätts av Stockholmsbaserade "Äntligen Morgon", med Gry Forssell och Anders Timell. Även de lokala nyheterna och trafikservicen försvinner.
– Jag förstår att ekonomin är tuff, men jag hoppades in i det sista att vi skulle få vara kvar. Mix Megapol är väldigt stolta över att ha lokalproducerad radio, så det var inget lätt beslut, säger Susanna Dzamic i "Morrongänget".
Hon tycker att närhetsprincipen är viktig, både för konkurrensen och för innehållet i programmen.
– Den lokala touchen försvinner när vi lägger ned. Vi väljer ju att prata om saker som händer i vår region. Imorse var det till exempel hoten mot biopersonalen i Malmö.
Kanalledningen informerade de anställda i fredags. Hela redaktionen berörs – totalt nio medarbetare. De flesta har kontraktsanställningar, men några kommer eventuellt att få jobb för riksproduktionen.
– Det är jättetråkigt, men det är så mediebranschen ser ut idag. Jag kommer framförallt att sakna mina arbetskamrater och kontakten med lyssnarna.
Vad gör du sen?
– Vi sänder en eller två veckor till, sen får jag se. Det viktigaste nu är att avsluta på ett snyggt sätt, säger Susanna Dzamic.
Myndigheten för radio och tv har märkt att färre tillstånd söks. Men det gäller inte främst kommersiell radio, utan ideella föreningar som driver närradio.
– Många äldre inom närradion slutar. De yngre vill också sända, men de är kanske inte lika intresserade av föreningsverksamheten. Eller så sänder de webbradio, säger Birgitta Ivarsson, handläggare av radiotillstånd.
Sydsvenskan har sökt Staffan Rosell, vd för SBS media och Mix Megapol, utan att lyckas.
Gå till toppen