Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alternativa aktiviteter för barn

– Aktiviteter för barn behöver inte vara så dyra och organiserade. Därför tror jag på det här, säger Louise Forsell, som i höst startar en 4H-gård i Barsebäcks by.

Idag finns det ingen självklar plats att vända sig till för de barn som inte vill sparka fotboll eller syssla med annan idrott. Det vill Louise Forsell ändra på.
– Därför kom jag att tänka på en 4H-gård. Jag har alltid haft djur så jag vet att det är ett enkelt sätt att sysselsätta barn och få ut dem i friska luften. Dessutom finns det så mycket glädje i kontakten med djur.
Sagt och gjort. När hon väl fått idén togs kontakt med Barsebäcks gods som gärna hyrde ut en gammal gård i centrum av Barsebäcks by. Här ska nu till en början smådjuren flytta in samtidigt som gården drar igång.
– Jag har två hittekatter och mina egna kaniner som jag tänker ta hit. Sedan ska vi även ha marsvin och höns. Till våren hoppas jag sen kunna ta hit grisar, getter och får – men det viktigaste är att det sker i lugn takt och att gården kommer igång ordentligt, säger Louise Forsell.
Under höstlovet kommer de första djuren att finnas på plats och alla barn är välkomna till gården. Den som vill veta mer kan läsa om gården på barsebacks4h.se
Gå till toppen