Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Amigo ska bli större

Nästa år är tävlingsprogrammet ”Amigo”, där barn tävlar mot varandra i lag, tillbaka i SVT:s Barnkanalen.
Men nu ska även föräldrar och morföräldrar vara med.

Ola Selmén ska leda ”Amigo Grande” i SVT.Bild: Foto: SVT
– Varför ska bara de unga få ha roligt? Alla vill väl ha kul?
Det säger Ola Selmén som är tillbaka som programledare för det populära barnprogrammet efter ett års uppehåll.
– Jag har gjort fyra säsonger av ”Amigo”. Förra säsongen var jag borta men nu har jag dockat vid moderskeppet igen.
SVT söker just nu deltagare till programmet, som har bytt namn till ”Amigo Grande” och ska spelas in och sändas efter årsskiftet. I det nya programmet ska tre personer från tre generationer i samma familj tävla i varje lag. Totalt måste SVT få ihop 28 lag till de fjorton programmen.
– Vi söker aktiva släktträd – med föräldrar, mor- och farföräldrar och barn – som är redo att glida in i Amigo-manegen och möta ett annat släktträd. Och man komponerar sitt lag precis som man själv vill, säger Ola Selmén och gör en jämförelse med den aktuella fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland:
– Man skulle ju till exempel kunna göra som Hamrén: sätta en defensiv laguppställning på banan, få fyra-noll i häcken och sedan göra ett strategiskt byte i pausen och chocka det andra laget. Allt är möjligt.
”Amigo Grande” har utvecklats på norska NRK. Men den svenska versionen skiljer sig mycket från den norska, säger Ola Selmén:
– ”Amigo” i Sverige har gått sin egen väg med lite mer skruvade inslag. Och så tror jag att det blir i ”Amigo Grande” också.
Precis som i de tidigare säsongerna blir det levande musik i studion. Bandet Elton Bolton – med Rasmus Berggrensson, Pontus Berggrensson, Daniel Berggrensson och Sebastian Lilja – spelar.
Under de fyra helgerna i januari nästa år spelas ”Amigo Grande” in i en studio i Malmö eller Lund och den 11 januari är det premiär i Barnkanalen.
Gå till toppen