Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Sjuksköterska som älskade att sjunga

Annika Norman, Kristianstad, leg sjuksköterska och universitetsadjunkt, 46 år, har avlidit. Hennes närmaste är föräldrar, syster, svåger och systerson.

Annika föddes i Lund och växte upp i Huskvarna. Hon tog studenten på Munksjöskolan i Jönköping och utbildade sig därefter till sjuksköterska.
Därefter följde arbete runt om i världen, i många olika städer, länder och kulturer, samt även på kryssningsfartyg.
Hon kombinerade arbete med ett intresse för att resa och se sig om, gärna kombinerat med varma bad och dykning.
Senare blev det en magisterutbildning i biomedicin vid Linnéuniversitetet i Kalmar med examen år 2003. Hon anställdes därefter som högskoleadjunkt i omvårdnad vid högskolan i Kristianstad.
Musiken hade en stor plats i Annikas liv och hade kunnat utgöra ytterligare en karriär. Hon älskade att sjunga och spela och hennes musiksmak sträckte sig från klassiskt till rock och new age.
Hon var också målmedveten och hade en analytisk förmåga utöver det vanliga. I Annikas fall kom detta till uttryck i cybervärlden, där hon inom ett speciellt dataspel online var en världsledande stjärna.
Hundar var ett annat stort intresse. Följeslagaren Kajsa sedan 2001, en bichon frisé, var en kär familjemedlem.
Vi träffade och lärde känna Annika för några år sedan. Ett tjejgäng, som på kort tid kom att komma varandra nära, mitt i livet. Vi träffades för samtal, utflykter, hantverk och gick även på spa. Annika var gourmet och estet. Vi såg henne blomma ut i en nyupptäckt konstnärlighet.
Annika var omtänksam, alltid i grunden glad och hade nära till skratt. Ett sprudlande gurglande skratt, som smittade. Vi skrattade mycket tillsammans, lyckades göra humor av det mesta, samt analyserade och fick inblick i varandras liv.
Vi glömmer aldrig Annikas glädje i väntan på det efterlängtade syskonbarnet. När han föddes bjöd hon oss på tårta. Det känns tråkigt att han själv inte ens kommer att ha några minnen av sin enda moster.
Det var med sorg och bestörtning vi tog emot beskedet att Annika hastigt avlidit. Hon hade så mycket mer att ge och ta för sig av i livet.
En av alla hennes vänner runt om i världen uttryckte det mycket fint på hennes Facebook-sida: ”A sad sad moment in time. The world is diminished by the passing of Annika.”
Vi ska vårda ditt leende ansikte i våra hjärtan.
Gå till toppen