Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Mitt Romneys bilhandel

”Clear eyes, full hearts, can’t lose!” Fans av välskriven high school-tv får något blött i blicken och signaturmelodin till Friday Night Lights börjar spela i huvudet. Hejaramsan tillhör det amerikanska fotbollslaget i den lilla Texashålan Dillon som står i centrum i serien som sändes mellan 2006 och 2011. Friday Night Lights berättar realistiskt och inkännande om att växa upp, om segregation, rasism, kärlek och ... Mitt Romney?
Nu har republikanernas presidentkandidat helt fräckt snott seriens slogan. ”Clear eyes, full hearts, America can’t lose” står det på plastarmbanden som säljs i Romneykampanjen. Det gläder inte seriens skapare Peter Berg som skrivit ett argt brev till Romney och bett honom lägga av. ”Din politik och din kampanj är uppenbarligen inte i linje med de teman vi skildrar i vår serie”, skriver Berg, och fortsätter: ”Den enda relevanta jämförelse jag ser mellan din kampanj och Friday Night Lights är karaktären Buddy Garrity”. Den fega, smilande bilförsäljaren.
Gå till toppen