Kultur

Mer high school-film än ”Bridesmaides”

USA

Artist: Möhippan. Genre: Komedi. Label: Bachelorette. RecordDate: 2012-10-26.
”’Notting Hill’ känns väldigt långt borta”, säger en kvinna på förhandsvisningen. Jag förstår vad hon menar. ”Möhippan” handlar om en kompistrio som är raka motsatsen till Julia Roberts varma charm: isdrottningen Regan (Kirsten Dunst) fnyser föraktfullt bakom sitt perfekta leende, Gena (Lizzy Kaplan) vacklar runt mellan droger, sprit och tillfälliga ligg, och Katie (Ishla Fisher) är en ytlig bimbo.
När überbitch-trion ombeds att agera brudtärnor åt den godhjärtade Becky (Rebel Wilson), som gick under öknamnet ”Pig Face” under skoltiden, väcker det irritation. Ska denna tjocka tönt gifta sig före dem? Med en trevlig, snygg, rik man? Dialogen refererar till filmer och tv-serier i high school-miljö, och trots bröllopstemat har denna anti-romantiska komedi mer gemensamt med den traditionen än förra årets ”Bridesmaids”.
Så länge Dunst & Co spelar vidriga vuxenvarianter av skolans coolaste och elakaste brudar är filmen riktigt kul. Och jag har inget problem med filmens frosseri i svärord, spyor och avsugningsskämt. Men när ”Möhippan” i andra halvlek försöker förklara karaktärernas beteende genom att hänvisa till diverse tonårstrauman faller filmbygget. Regidebutanten Leslye Headland har talang för vass dialog, men hon har inte lyckats förvandla sin framgångsrika pjäs till en fungerande film.
Filmen har premiär måndag.
Gå till toppen