Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny hamburgerbar till Malmö

Malmö får en ny hamburgerrestaurang. I början av november öppnar Bronx Burgerbar på Baltzarsgatan.

Det saknades en riktig hamburgerbar i Malmö, tyckte skåningen Daniel Jörnstrand, som har ett förflutet på bland annat O’Learys, Hard Rock Café och Cock’s & Cows i Köpenhamn.
– Jag har verkat i Köpenhamn en tid och där finns det många hamburgerbarer som är väldigt populära. Detta fenomen existerar generellt sett inte riktigt i Sverige, säger han.
Om allt går som det ska öppnar Bronx Burgerbar den 2 november på Baltzarsgatan 19 efter renovering av lokalen.
– Vi är en restaurang dedikerad till burgaren och vi vill förmedla att det är en maträtt som förtjänar att vara på restauranger, säger Daniel Jörnstrand.
Köttfärsen specialbeställs av en leverantör efter hamburgerbarens recept, brödet bakas på restaurangen och deras pommes frites är handskurna.
Inga frysta produkter används.
Vegetariska hemgjorda hamburgare ska också finnas.
– Allt är lagat från grunden. Det är genuin matlagning, fast det är hamburgare, säger Daniel Jörnstrand.
På menyn väljer gästerna brödsort, fyllning, dippsås och tillbehör.
Hamburgerbaren har cirka femtio sittplatser och ska ha öppet både lunch- och kvällstid. Framöver är tanken att även ha en cocktailbar.
Gå till toppen